Bildiğiniz büyük davulcu var mı? Çok büyük isimler olmak zorunda değil. Sevdiğiniz bir grubun davulcusunu düşünün. Davula ilk başladığı zamanı hayal edin. Sizce başladığı günlerde mi daha heyecanlıydı yoksa kariyerinin en iyi döneminde mi? (Cevabınızdan emin değilseniz biz davul çalanlar olarak kopya verelim, davul öğrenme ve çalma heyecanının azaldığına dair bugüne kadar bir kanıt bulunamadı.) Sınav bitmiştir, lütfen kalemleri bırakalım. “Davula ilk başladığı günlerde” cevabını verdiyseniz otur, sıfır! (O kadar da kopya verdik be abi) Vurmalı çalgıların heyecanı öğrendikçe ve ilerledikçe artan böyle garip bir hissiyat işte.
Baterizm’in kurucusu Can abimin hikayesi de çoğu davulcunun hikayesine benziyor; davula olan tutkusu gün geçtikçe artmış. Buraya kadar sıradışı bir şey yok. Oysa Can abinin hikayesi çoğu bankacının hikayesine benzemiyor. Can Turfan bir gün vadesiz mevduat hesaplarından, serbest piyasa ekonomisinden, gayri safi milli hasıladan bıktığını anlıyor. Beyaz gömleği dolaba kaldıran Can abi, bagetleri zilleri topladığı gibi kuruyor Baterizm’i. Ve beraber sonsuza dek mutlu yaşamaya başlıyorlar.
Müzik macerasına bar performanslarıyla PES grubuyla başlar. Yaklaşık iki üç sene Taksimdeki barlar senin, Kadıköydeki barlar benim, epey dolaşırlar. Hatta bir ara üşenmeyip Eskişehir’e de el atarlar. Daha sonra YediRenk isimli Türk müziği grubunun kurucularından biri olur. Buradan da Depar grubuna yelken açar. Albümlü bir grup olan Depar’la üç klip çalışmasında yer alır. Yine Kadıköy ve Taksim’de çeşitli barlarda sahne alırlar.
Şimdilerde birçok grupla beraber çalışmalarına devam etmektedir. Sahte Rakı, OK Band ve Snakeroot ile çalışmalar sürerken, bir yandan da Bangkok B.B. ve Madam gibi projelerde de yer almaktadır. Bunların yanı sıra üç albümde çalmış ve çeşitli demo kayıtlarında yer almıştır.
Müzik eğitimine de 2000’li yıllarda HipHop’ta Selami Sevinç, Arıkan Sırakaya, Recep Akdeniz ile başlamış, daha sonra bir süreliğine Turgut Alp Bekoğlu’ndan özel dersler almıştır.